lördag 6 juni 2009

Helg igen...

...men idag blev det inget kaffe på förstutrappan inte. Solen är uppenbarligen upptagen med någonting annat någon annanstans. :/

Så det blev kaffe här vid datorn istället, och det var ju bra för på det viset blev det ju ett blogginlägg. Tänk om jag kunde ta för vana att skriva lite varje dag, men det är jag för trött för att göra. Skolan tar mycket kraft av en.

Under veckan som gått har jag fått vara buffévakt i restaurangen. Det är nämligen så att jag har haft problem med min rygg under några veckors tid; förmodligen till följd av det myckna gåendet och ståendet i köket. Så därför tänkte jag att buffévakt är väl en bra sysselsättning när man inte skall gå och stå så himla mycket.

Och det har verkligen varit en rolig vecka. Jättekul att få gå runt bland gästerna och tala om vad kantinerna innehållit och vilken sås som passar till vad. Ja, det var faktiskt så roligt att jag började fundera på om jag slagit in på fel bana; jag kanske borde ha valt serveringsgrenen istället - och kanske det hade varit bättre för min rygg också.

Men när jag dryftade saken med en av serveringslärarna så tog hon snabbt och skoningslöst ur mig den idén. Servering var inte att tänka på om man har besvär med ryggen, menade hon. Det som gör mig trött i ryggen är stillaståendet och därför tänkte jag att springandet fram och tillbaka hade varit bättre. Det tyckte hon var rätt tänkt, men istället får man ju alla framåtböjda rörelser när man dukar av borden och de är ju rena döden för ryggen, plus att bära tungt och mycket.

Det är skönt när människor är så raka och ärliga som hon var, även om det kändes tråkigt att höra. Jag tyckte ju att det var så roligt med restaurangen, och kände att jag fungerade bra där. Det var dessutom flera av mina skolkompisar som berömde mig och tyckte att jag gjorde ett bra jobb.
"Du passar som värd" tyckte Laura.

Men, men; dörren mot den vägen stängdes snabbt, och det är ju som läraren sade.
"Det vore ju hemskt om du lade ner flera veckor på en utbildning och du sedan kommer ut och märker att det fungerade inte alls i praktiken".
Och det har hon ju alldeles rätt i.

Jag har i alla fall haft en jätterolig vecka, och på måndag är vi tillbaka i köket igen. Det blir också roligt! :)


Hade jag varit lite förtänksam så hade jag tagit med mig kameran och fotograferat våran fina buffé. Men nu var jag ju inte det, så ni får hålla till godo med den här härliga bilden istället.


intressant.se

3 kommentarer:

Daniel sa...

Oj får jag komma å äta gratis!?

Anonym sa...

Cool hemsida. Hittade den via bloggtrafik.nu! Ska vi följa varandras bloggar på bloglovin

Unknown sa...

Illacia: Hej! Vad kul att du hittade till min blogg! Självklart skall vi följa varandras bloggar, men jag lägger in en länk till din på min sida istället.

Hälsningar
Mats