tisdag 1 juli 2008

Titanic

Filmen om "Titanic" är, precis som fartyget, en riktig mastodont och regissören James Cameron har gjort en fantastisk uppgift som klarat av att ro det här projektet i hamn. Filmen är helt fantastisk ända in i minsta detalj och det är tre timmars underhållning av toppklass.

Med på den ödesdigra resan så finns skådespelare som Kathy Bates, Billy Zane och, naturligtvis, Leonardo Di Caprio. Men bland alla stjärnorna strålar Kate Winslet starkast. Det här är, utan tvekan, hennes film och hon dominerar alla scener som hon är med i.

Men hon har stark konkurrens, inte bara av sina duktiga kollegor, utan av fartyget självt. Miljöerna är helt fantastiska och man blir förtrollad av allt man får se.
Titanic måste ha varit ett alldeles fantastiskt fartyg.

Det finns flera utgåvor av James Camerons "Titanic", men jag vill varmt rekommendera den
Deluxe collectors edition som finns utgiven. Liksom man blir förtrollad av filmen, blir man även förtrollad av denna box med allt dess spännande extramateriel. När jag och min sambo köpte den blev vi sittande och såg igenom allt extramateriel från början till slut, ooh det var minst lika spännande som filmen själv.

Jag kan bara säga så här; det blir full betygspott till "Titanic", både den fantastiska filmen och boxen. Den kommer bereda dig många härliga timmar.







Läs mer om Titanics undergång och andra fartygskatastrofer på "Titanic Norden"


Inga kommentarer: